W imieniu Rady Rodziców informujemy, że od dnia 01.03.2019 r. dostawcą żywienia w szkole i przedszkolu będzie Pan Andrzej Makarewicz (Zajazd Jędrula).
Ceny posiłków: zupa - 2 zł, drugie danie - 3,50 zł, (pełny obiad - 5,50 zł).
Nieobecność dziecka należy zgłaszać do godz. 8.00 sms-owo na numer 886350340 (w treści należy podać - imię i nazwisko dziecka, klasę i czas nieobecności dziecka). Płatności za żywienie należy dokonywać do 15 dnia każdego miesiąca na konto.
Dane do przelewu:
P.H.U. Andrzej Makarewicz
ul. 3-go Maja 37
21-550 Terespol
BS o/Terespol nr: 81 8025 0007 0090 4050 3000 0010
lub też osobiście, u Pani która będzie zbierała opłaty w szkole 5 marca 2019 r. w godz. 7.30-8.30 - możliwość płacenia kartą (terminy wpłat w późniejszych miesiącach zostaną podane).
Jeżeli ktoś z Państwa chce zapisać dziecko na obiady należy zgłosić się do sekretariatu szkoły.

JADŁOSPIS MARZEC 2019

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

01.04.2019

Płatki kółeczka zbożowe (50g)

z mlekiem (100ml) - 1,2

Kanapka z chlebem (50g), masłem (5g), wędliną (50g) lub serem żółtym (50g) i pomidorem (20g) - 1,2

Zupa pieczarkowa

z makaronem(25g)-200ml - 1,2a,4

Pieczony udziec z kurczaka(100g)+ziemniaki(200g)+surówka z białej kapusty(100g) - 2,3

Kompot z jabłek(20g),cukier(5g) - 130 ml

Banan (100g) + herbatnik (20g) - 2,3

WTOREK

02.04.2019

Bułka(50g) z serkiem topionym(25g) lub szynką (50g) i ogórkiem (20g) - 1,2

Herbata(3g),cukier(5g) - 130 ml

Zupa szczawiowa z jajkiem-200ml - 1,3

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym(120g)+ryż(200g)+surówka z marchwi i jabłkiem (100g) - 1,2

Kompot wiśniowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Kisiel pitny (130g) + biszkopcik (20g) - 2,3

ŚRODA

03.04.2019

Płatki owsiane(50g) z mlekiem(100ml)-1,2

Chleb razowy(50g), masłem(5g),wędliną(50g) lub serem żółtym (50g), sałatą (5g) i papryką(10g)- 12

Zupa grochowa z kiełbaską-200ml - 4

Kotlet mielony(100g) z ziemniakami(200g) i buraczkami (100g) - 2

Kompot śliwkowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Batonik (80g) +soczek w kartoniku(100ml)-2,3

CZWARTEK

04.04.2019

Chleb pszenny (50g), masło (5g) , wędliną (50g) lub pasztetem podlaskim(25g) i ogórkiem konserwowym (20g) - 1,2

Inka(5g) na mleku - 130 ml - 1,2

Zupa kalafiorowa - 200 ml - 1,4

Bitki wieprzowe w sosie własnym(120g)+

Kasza jęczmienna (200g)+ogórek kiszony (100g)-2

Kompot malinowy (20g),cukier(5g) - 130 ml

Pączek (80g) + herbata (100ml) - 1,2,3

PIĄTEK

05.04.2019

Bułeczka (50g) z dżemem (25g) - 2

Herbata - 130 ml

Barszcz czerwony - 200 ml - 1

Makaron (200g) z serem białym(50g) i śmietaną(10g) - 1,2

Kompot porzeczkowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Kruche ciasteczko(50g)+jogurt owocowy(100g) - 1,2,3

JADŁOSPIS MARZEC 2019

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

08.04.2019

Kulki czekoladowe(50g) na mleku(100ml)-1,2

Chleb razowy(50g), masło(5g),wędlina(50g) lub ser żółty (50g), papryka (20g)-1,2

Zupa jarzynowa - 200 ml - 1,4,8

Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym(300g)-1,2

Kompot jabłkowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Jabłko pieczone z rodzynkami (130g)

Woda z cytryną - 130 ml

WTOREK

09.04.2019

Bułeczka (50g), masło(5g),wędlina(50g) lub serek topiony (20g), ogórek (20g)

Kakao(5g) - 130 ml

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty - 200 ml - 2,4

Pulpeciki a'la gołąbki w sosie koperkowym (110g), ziemniaki (200g),surówka z kapusty pekińskiej(100g)- 1,2

Kompot śliwkowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Chałka z dżemem (80g) +

soczek w kartoniku (100ml) - 1,2,3

ŚRODA

10.04.2019

Płatki kukurydziane(50g) z mlekiem(100ml)-1,2

Chleb pszenny(50g),masło (5g),wędlina(50g)lub ser żółty(50g), rzodkiewka(20g) - 1,2

Zupa z groszkiem zielonym - 200 ml - 1,4

Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną(300g) - 1

Kompot porzeczkowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Szarlotka (80g) - 2,3

Herbata owocowa (100ml)

CZWARTEK

11.04.2019

Bułeczka (50g), masło (5g), wędlina (50g) lub ser topiony (20g),pomidor (20g) -1,2

Kawa inka(5g) - 130 ml - 1,2

Rosół z makaronem - 200 ml - 4

Filet z kurczaka w panierce (100g), ziemniaki (200g), warzywa gotowane z wody (100g) - 2,3

Kompot wiśniowy(20g),cukier(5g) - 130 ml

Bułeczka z kremem (80g)+

soczek w kartoniku (100ml) - 1,2,3

PIĄTEK

12.04.2019

Chleb razowy z ziarkami(50g),twarożek na słodko(20g),dżem (10g) -1,2

Herbata z cytryną - 130 ml

Zupa brokułowa - 200 ml - 1,4

Ryba w sosie jarzynowym(100g)+ ryż

(100g)+mizeria(100g) - 1,2,4

Kompot jabłkowy (20g),cukier(5g) - 130 ml

Mandarynka (100g)+wafelek(80g) - 2,3


LISTA ALERGENÓW

Wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Mleko i produkty pochodne.
  2. Zboża zawierające gluten i produkty pochodne.
  1. Pszenica
  2. Owies
  3. Inne
  1. Jajka i produkty pochodne.
  2. Seler zwyczajny i produkty pochodne.
  3. Gorczyca i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  6. Rośliny strączkowe.
  7. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan.
  8. Łubin i produkty pochodne.
  9. Soja i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO.